User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
fShare
0
Pin It

Λαγός Στιφάδο

 

Ένα φαγητό για μερακλήδες αλλά και όσους αγαπούν τον καλό μεζέ !!

 

Υλικά:

 

1 λαγός

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 ποτήρι κρασί

1/2 ποτήρι ξύδι

Κρεμμύδια (το διπλάσιο βάρος του λαγού)

αλάτι, πιπέρι, κύμινο

3-4 φύλλα δάφνης

 

Προετοιμασία:

 

Κόβουμε τον λαγό σε μερίδες.

 

 

 

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες. Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.

 

 

 

Βάζουμε τον λαγό μαζί με τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο σκεύος και τα ανακατεύουμε καλά.

 

 

 

Εκτέλεση:

 

Πέρνουμε την κατσαρόλα μας και ξεκινάμε να "χτίζουμε" μέσα τα υλικά μας.

 

 

 

Στην κάτω μεριά βάζουμε μια στρώση κρεμμύδια και από πάνω βάζουμε μια στρώση με το κρέας μας.

 

 

 

Συνεχίζουμε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν όλα μας τα υλικά. Φροντίζουμε η τελευταία στρώση να είναι κρεμμύδια.

Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τον ζωμό που έχει μείνει και την σκεπάζουμε.

Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και περιμένουμε να βράσει. Μόλις αρχίσει το βράσιμο χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να ψηθεί.

Δεν ανακατεύουμε το φαγητό όσο ψήνεται. Φροντίζουμε κάθε λίγη ώρα να κουνάμε το τσικάλι περιστροφικά για να μην κολήσσει.

 

Σερβίρετε με καλό κόκκινο κρασί !

 

 

 

fShare
0
Pin It